Selecteer een pagina

Een verklaring voor jouw klachten en een plan om er vanaf te komen

9

Heb je onverklaarbare darmklachten?

Een opgeblazen gevoel, kramp, een wisselend ontlastingpatroon, brandend maagzuur, gasvorming, diarree of obstipatie?

9

Heb je weinig energie?

Kom je na een goede nacht moeilijk je bed uit? Of slaap je juist heel slecht? Heb je last van energiedips gedurende de dag?

9

Heb je stressgerelateerde klachten?

Zit je tegen een burnout aan of ben je er nog niet goed van hersteld? Voel je constant onrust en kun je niet ontspannen?

Er is echt een oorzaak voor je klachten

Laat je niet wijsmaken dat je maar moet leren leven met je klachten of dat het wel de stress zal zijn. Ik help je om te doorgronden waarom jij last hebt van je darmen, waarom je te weinig energie hebt, waarom je pijn hebt. En ik leer je wat je kunt doen om hier verbetering in te creëren. Helaas gaat dit niet vanzelf, je zult echt zelf ‘aan de bak’ moeten. Maar als je vervolgens merkt dat je er bij gebaat bent, is de motivatie des te groter om vol te houden. 

En vergeet niet dat alles wat je nu leert, je ook profijt gaat geven in de rest van je leven!

 

“Ik ga je helpen een lang en gezond leven te leiden, zonder klachten en met veel energie”

Verder kijken dan alleen jouw klacht 

Na een intakegesprek op basis van uitgebreide vragenlijsten ga ik op zoek naar de onderliggende verbanden van jouw symptomen. Ik kijk dus niet alleen naar jouw hoofdklacht, maar ook naar al die andere symptomen (kwaaltjes) die je misschien na al die jaren voor lief hebt genomen. Ze vertellen mij welke systemen bij jou vastlopen en wat mogelijk jouw klachten kan veroorzaken. Waar nodig doen we laboratoriumonderzoek naar bijvoorbeeld intoleranties, darmgezondheid, hormonen, enz. 

In een helder behandelplan leg ik vervolgens mijn bevindingen uit en vind je praktische tips om aan de slag te gaan met het aanpassen van jouw voedingspatroon en leefstijl. Daarnaast geef ik een persoonlijk supplementenadvies om al die biochemische fabriekjes in jouw lichaam weer goed te laten werken zodat je klachtenvrij door het leven kunt. 

Het resultaat: blakend van energie en klachtenvrij door het leven

Meer energie

We hebben achterhaald wat bij jou de energie wegslurpt en gaan jouw lichaam voorzien van de juiste nutriënten voor een optimale energieproductie

Optimale spijsvertering

Weg met het opgeblazen gevoel, maagzuur, rommelende darmen en onregelmatige ontlasting. Een goede spijsvertering is de basis voor een gezond leven. 

Geen kwaaltjes meer

De overtollige kilo’s verdwijnen, je hebt geen hoofdpijn meer en de pijn in je gewrichten is ook weg. Allemaal omdat je je lichaam nu geeft wat het nodig heeft. 

Hoe ga ik jou helpen?

Jouw lichaam, alles werkt met elkaar samen. Welke overlap tussen jouw symptomen zie ik? Waar loopt jouw systeem vast? Hoe is jouw omgeving, je voeding, stress, emoties, beweging. Ik combineer alle informatie tot een ‘diagnose’ en geef je de tools op weg naar optimale gezondheid.

Reguliere geneeskunde is grotendeels gericht op symptoombestrijding met medicijnen of andere ingrepen. Ik focus op de onderliggende oorzaak van jouw ziekte of klachten zodat jij je beter kunt gaan voelen. Waar mogelijk bouwen we (in overleg met jouw arts) medicatie af zodat je ook geen last meer hebt van nare bijwerkingen. 

Elk traject ziet er anders uit want geen mens is hetzelfde. Een traject begint altijd met een intake en een adviesgesprek waarin het behandelplan wordt besproken. Wat er daarna gebeurt is onder andere afhankelijk van jouw inzet en het resultaat. Dit bespreken we in de vervolgconsulten.  

 

Gun jezelf een gezonder leven en maak vandaag nog een afspraak

Blijf niet rondlopen met zogenaamd onverklaarbare klachten. Er is een oplossing.

Veelgestelde vragen

Worden de consulten vergoed door de ziektekostenverzekering?

Ik ben als therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. De consulten worden hierdoor geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Hoeveel er wordt vergoed is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Kijk voor meer informatie op www.mbog.nl. Je ontvangt per mail de factuur die je kunt indienen bij je verzekering.

Hoe lang duurt een traject?

Dat is volledig afhankelijk van de aard van jouw klachten, hoe lang je daar al mee rondloopt en in hoeverre het lukt om de adviezen op te volgen. Soms zijn cliënten na 4 consulten al ‘klaar’ en soms komen cliënten 2 jaar lang over de vloer. Dat is dan wel met grote tussenpozen omdat aanpassingen in voeding en leefstijl nu eenmaal tijd nodig hebben. 

Is orthomoleculaire therapie voor iedereen geschikt?

In principe wel, maar je moet wel beseffen dat je zelf aan het werk moet om voeding- en leefstijlveranderingen door te zetten. Het gaat niet vanzelf en er bestaat geen quick fix. Leeftijd maakt niet uit, ik heb kindjes van een paar maanden en ouderen van over de 80 geholpen. 

Wordt er ook laboratoriumonderzoek gedaan?

Dat ligt volledig aan jouw klachten en aan jouw wens. Op basis van de vragenlijsten die tijdens de intake worden besproken, achterhaal ik al veel informatie en dan is laboratoriumonderzoek niet altijd nodig. In andere gevallen is het wel aan te raden. Het gebeurt altijd in overleg en het is niet verplicht. De kosten voor laboratoriumonderzoek zijn voor eigen rekening en worden helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekering. 

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ik ben aangesloten bij de MBOG; de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Dit betekent dat mijn consulten door de meeste verzekeraars vanuit het aanvullende pakket worden vergoed. Maar ook dat ik moet voldoen aan de geldende eisen zoals jaarlijkse bijscholing, verzekering, klachtencommissie, enzovoorts. Het is dus ook een soort kwaliteitskeurmerk. 

Hoe ga je om met privacy?

Zoals het hoort :-). Alles wat je aan me vertelt blijft tussen ons, tenzij jij toestemming geeft om informatie te delen met bijvoorbeeld een behandelend arts of andere therapeut. Soms deel ik informatie in een intervisiegroep, maar dat gebeurt altijd anoniem. Klik hier om de volledige privacy policy te lezen.

Kan ik ook online een afspraak inplannen?

Ja dat kan! Via deze link

Met welke klachten kan ik terecht?

De meeste mensen die bij mij komen hebben darmklachten, spijsverteringsproblemen, een tekort aan energie, schildklierproblematiek en burnout gerelateerde klachten. Dat betekent niet dat je met andere klachten niet bij mij terecht kan. Zo heb ik ook verschillende mensen van hun bloeddrukmedicatie / maagzuurremmers / cholesterolverlagers / antidepressiva afgeholpen, MS-klachten flink verlicht, allergieën opgelost, overgewicht aangepakt, enzovoorts. Twijfel je of orthomoleculaire therapie iets voor jou is, neem dan even contact met me op en dan bespreken we jouw klachten en de mogelijkheden. 

Ben ik verplicht om supplementen te nemen?

Nee, ik verplicht je nergens toe. Ik adviseer alleen en jij beslist zelf of en waarmee je aan de slag gaat. Supplementen zijn ook niet altijd nodig, maar meestal ondersteunen en versnellen ze wel het proces. 

Is orthomoleculaire therapie geschikt voor kinderen?

Jazeker! En je ziet juist bij kinderen heel snel effect van de aanpassingen in voeding, leefstijl en supplementen. Uiteraard wordt het advies afgestemd op de leeftijd van jouw kind. 

Ervaringen van mijn klanten

Ik kwam bij Marije terecht voor mijn darmklachten. Nu bleek dat deze veroorzaakt werden door het jarenlang slikken van maagzuurremmers. Blijkbaar zijn deze niet zo onschuldig als ik dacht en ik had helemaal geen last van een teveel aan maagzuur maar juist een tekort. Dit geeft dus ongeveer dezelfde klachten! Met veel geduld en de juiste supplementen is mijn maagzuurproductie weer hersteld en inmiddels zijn mijn darmklachten ook een stuk minder. 

Loes, 63 jaar

Na een burnout bleef ik klachten houden. Ik was prikkelbaar, viel slecht in slaap en voelde mezelf gewoon heel snel weer in de stress schieten terwijl er eigenlijk niks aan de hand was. Het bleek dat mijn neurotransmitters uit balans waren waardoor ik nooit helemaal hersteld ben van mijn burnout. Met voeding en gerichte supplementen is het gelukt om mijn oude ‘ik’ weer terug te krijgen. Ik heb weer energie, ik slaap goed en het glas is weer half vol. Echt heel fijn!

Jeroen, 42 jaar

Ben jij klaar om jouw gezondheid te optimaliseren?

Gun jezelf een energieker en klachtenvrij leven!